Bagaren och Kocken söker en affärsdriven CFO!

Bagaren och Kocken är en av Nordens ledande e-handlare inom kategorin redskap, maskiner och design till köket. Företaget grundades 2005, är idag 45 anställda och verksamma i Sverige, Norge och Danmark. 2017 omsätter bolaget 175 miljoner och befinner sig i stark tillväxt. Bagaren och Kocken lägger stor stolthet i att ha det bästa sortimentet till konkurrenskraftiga priser. Samtidigt strävar vi efter att ha de nöjdaste kunderna i branschen och har blivit utsedda till årets e-handlare av Pricerunner fyra år i rad. Huvudkontoret, lagret och den fysiska butiken är belägna i Göteborg.

Bagaren och Kocken ägs till majoritet av Egmont som är en av Nordens största mediakoncerner. Egmont är verksamma inom film, tv, biografer, tidningar, böcker, streamingtjänster, utbildningsmaterial, spelkonsoler och har ett brett utbud av digitala kommunikationskanaler, appar och spel. Egmont är en stiftelse och skänker varje år en del av sin vinst till välgörenhet genom Egmont Fonden – initiativ riktade mot främst barn och unga som behöver en hjälpande hand.

 

Bagaren och Kocken söker en affärsdriven CFO!

Till Bagaren och Kocken söker vi nu en affärsnära och driven CFO som vill vara med att påverka bolagets framtida utveckling! Denna position spänner över ett brett fält av intressanta och utmanande uppgifter, leder ett team om idag två medarbetare, rapporterar till VD samt ingår i bolagets ledningsgrupp.

Om tjänsten

I denna position blir du högst engagerad i företagets hela affärsverksamhet och en viktig och naturlig samarbetspartner till andra ledande positioner inom bolaget, så som bl.a. VD, marknadschef och inköps- & logistikchef. Genom att vara en affärsnära CFO med kontroll på försäljning, kapital och resultat gör du förståndiga framtidsbedömningar och ger förslag på lämpliga aktiviteter och prioriteringar ur ett företagsekonomiskt perspektiv.

Positionen spänner över ett omfattande fält av uppgifter där du bl.a. driver budgetprocessen, sätter finansiella planer, arbetar med mål och nyckeltal, upprättar analyser, ansvarar för rapportering, uppföljningar och avvikelser. Stort fokus kommer att ligga på KPI:er/nyckeltal vilket bl.a. innebär uppföljning och analys av försäljning och marginaler. Vidare kommer du att bl.a. vara överordnat ansvarig för redovisningstekniska frågor samt ansvara för bolagets försäkringar. Utöver detta sammanställer du korrekta finansiella presentationer till VD, styrelse och ägare.

Ekonomiavdelning hos Bagaren och Kocken består idag, utöver CFO, av ett team om två personer vilka bl.a. arbetar med kund- och leverantörsreskontra, löpande redovisning, bokslut och årsredovisning.

Om dig

För att passa in i denna tjänst så söker vi dig som är civilekonom, eller motsvarande, och som under dina ekonomistudier har haft inriktning på redovising, finansiering eller controlling. Vi ser gärna att du har börjat din karriär hos någon av de större revisionsbyråerna där du framgångsrikt har arbetat med bolag liknande Bagaren och Kocken, dvs. inom detalj-/e-handel eller inom andra typer av digitalt verksamma företag. Har du dessutom ett par års erfarenhet av en linjeroll som Business Controller så ser vi det som meriterande. Sammantaget uppskattar vi att du har cirka 4 – 6 års erfarenhet av redovising/revision och business controlling, men känner dig nu redo för nästa steg i karriären!

Som person har du helhetsfokus, är resultatinriktad, affärsdriven och framåtblickande. Du har ett stort engagemang i företagets utveckling, och en stark vilja att göra en skillnad. Vidare är du lösningsorienterad och noggrann, samt har förmågan att kunna fatta rätt beslut på korrekt och snabb analys. Du tycker om att arbeta i ett högt tempo och har en prestigelös och ödmjuk inställning i ditt sätt att vara.

Du är duktig på att kommunicera och talar och skriver flytande svenska och engelska. Vi ser också att du har generellt goda IT-kunskaper samtidigt som du är en avancerad användare av samtliga delar av MS-Office paketet, i synnerhet i Excel. Du  har också sedan tidigare erfarenhet av arbete i flera större ekonomisystem.

Ansökan

Om du är intresserad av denna tjänst vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 juni 2017. E-maila dessa till Johan Pagi, HR Business Partner, på: johan.pagi@egmont.se. Tveka inte heller att höra av dig till Johan vid eventuella frågor eller funderingar på tel: 076-545 24 08.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1 miljarder SEK och har cirka 300 medarbetare i Sverige.

Egmont är en av Nordens ledande mediekoncerner med aktiviteter i 30 länder och 6 600 medarbetare. Vi står för starkt medieinnehåll och digital innovation. Vi driver bl.a. Nordisk Film, TV 2 i Norge, bokförlag och Egmont Publishing, og är delägare i t.ex. Zentropa. Vi publicerar över 700 tidskrifter, sänder 154 timmar TV per dag, publicerar 2 200 nya böcker per år, ger ut en film per vecka, säljer PlayStation - och mer. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder SEK och som delar ut mer än 100 miljoner SEK varje år för att bidra till att barn och ungdomar får ett bättre liv. We bring stories to life.

www.egmont.com/job