Brand Manager till Nordisk Film Biografer

Nordisk Film är med sina 43 biografer i Danmark och Norge, Skandinaviens ledande biografkedja med en försäljning på ca 11 miljoner biljetter om året. Nordisk Film Cinema öppnar nu sin första biograf i Sverige och fler väntas att öppna framöver. Nordisk Film Cinemas är en del av Nordisk Film-divisionen som är Nordens ledande producent och distributör av film samt har bolag som GoGift.com, Airmagine och Billetlugen under sitt paraply och distribuerar även bl a PlayStation. Nordisk Film har en omsättning på ca 3,9 miljarder DKK per år och är en del av Egmontkoncernen, Danmarks största mediekoncern med 6 600 medarbetare i 30 länder.  

Nu när Nordisk Film Cinemas öppnar sin första biograf i Sverige, Uppsala/Gränby Centrum så söker vi en Brand Manager som vill vara med att skapa den bästa biografupplevelsen som går att få i Sverige. 

Din profil
Du har en relevant utbildning på kandidatnivå eller motsvarande, och ca 2-5 års erfarenhet som Brand Manager, gärna från underhållnings-/serviceindustrin där gästens upplevelser är i centrum. Du har stor digital kompetens och van att arbeta i olika kanaler mot en bred målgrupp. Du har en bra förståelse för IT och teknik och är duktig på att analysera data. 

Tjänsten är nyskapad och vi letar efter dig som vill vara med att bygga upp och ansvara för den operativa verksamheten. Du tänker kommersiellt, har bra kommunikations- och samarbetsförmåga och trivs i ett högt i tempo. 

Dina ansvarsområden

Som Brand Manager rapporterar du till Biografchefen och kommer att delta i det dagliga arbetet vid vår biograf i Uppsala tillsammans med Biografchef och en Service Manager. Du kommer också att ha ett tätt samarbete med vår nordiska CCO kring alla strategiskt kommersiella frågor. 

Ditt ansvar inkluderar bland annat:

 • Du ansvarar för att optimera biljettförsäljningen i alla kanaler (biograf, web/mobil, app)
 • Du står för den dagliga driften av våra sälj- och kommunikationskanaler, i första hand web/mobil, sociala medier och app.
 • Du jobbar med både nyförsäljning och kundvård gällande relevanta strategiska partnerskap med lokala affärspartners
 • Du är ansvarig för att utveckla och organisera evenemang som ger gästerna det ”lilla extra"
 • Du är ansvarig för att förbereda årsplan och budget
 • Allmänt ansvarig för försäljningsbudget och budgetuppföljning
 • I takt med att biografen etableras så arbetar du med att skapa och utveckla personliga kunderbjudande baserade på relavanta data

 

Kompetenser: 

 • Du är en stark projektledare
 • Du har hands-on erfarenhet av e-commerce plattformar. (Drupal är en fördel men inget krav)
 • Du har erfarenhet av Facebookannonsering
 • Du har erfarenhet av Google Analytics och van att mäta effekten av dina insatser

 

Som Brand Manager arbetar du nära dina kollegor och gäster och du får möjlighet att – med respekt för Nordisk Films koncept – sätta din prägel på biografen och påverka gästernas upplevelse och därmed bidra till att uppfylla våra ambitiösa mål. För den rätta kandidaten finns det goda utvecklingsmöjligheter i takt med att Nordisk Film Biografer växer. 

Från och till hålls det aktiviteter på kvällar och helger, detta påverkar naturligtvis dina arbetstider och vi förväntar oss att du är flexibel i förhållande till detta. Under de första månaderna innan biografen öppnar blir det en del resor för projektmöten samt utbildning i Danmark och Norge. (resa ca 1 vecka i månaden). 

Vi föredrar att den sökande bor i Uppsala eller i närområdet.

 

Start
Ej bestämt men vi väntar gärna på rätt kandidat. 

Sista ansökningsdag
Samtal hålls löpande så sänd din ansökan snarast möjligt 

Ytterligare upplysningar

Besök nordiskfilm.dk för att läsa mer om Nordisk Film.

För ytterligare information eller konkreta frågor om tjänsten kontakta; COO Erik Kongsvik-Ibsen på +45 2244 5900

Egmont är en av Nordens ledande mediekoncerner med aktiviteter i 30 länder och 6.300 medarbetare. Vi står bl.a. bakom Nordisk Film, TV 2 i Norge, biografer, tidskriftsförlag, bokförlag, läromedelsförlag, PlayStation och en rad delägda företag. Vi ger ut fler än 700 magasin och tidningar bl.a. Hemmets Journal, KING, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vår DNA är We bring stories to life – med stark kvalitetsinnehåll og digital innovation. Egmont är en affärsdrivande stiftelse som omsätter cirka 14,1 miljarder SEK och som delar ut mer än 100,5 miljoner SEK varje år för att bidra till att barn och ungdomar får ett bättre liv.

www.egmont.com/job